Yogamuziek.nl

 

Monique Briggeman begon zich te interesseren in yoga op 16-jarige leeftijd.

Na jarenlang intensief yogalessen te hebben gevolgd studeerde zij uiteindelijk af bij Osmose, Nederlands instituut voor Yoga, Meditatie en Oosterse psychologie.

Haar brede interesse in de yogafilosofie zorgde ervoor dat zij cursussen en opleidingen volgde in Raja Yoga, Bhakti Yoga en Kinderyoga.

Uiteindelijk heeft zij zich gespecialiseerd in Dru Yoga en de door haarzelf ontwikkelde Raga Yoga. En nog steeds brengt haar liefde voor Yoga haar bij vele leraren en tradities. Voor Monique is Yoga een manier van Leven

Samen met Remko de Landmeter heeft zij het yogacentrum Yogiya in Rotterdam opgericht. In dit centrum wordt voornamelijk Raga Yogales gegeven; een combinatie van Hatha Yoga, Dru Yoga en klassieke Indiase muziek.

Remko de Landmeter is zich na zijn klassieke studie aan het conservatorium gaan specialiseren in de bansuri, de Indiase bamboefluit. Hij kreeg in India onderricht van de bansurispelers Harsh Wardhan en Hari Prasad Chaurasia.

Remko ontwikkelde een veelzijdige speelwijze op verschillende fluiten waarin improvisatie en wereldmuziek een essentiële plaats hebben gekregen.

Met diverse wereldmuziekgroepen geeft hij concerten in Europa, Azië en Zuid-Amerika. Daarnaast is hij werkzaam als studiomusicus en is dan ook op diverse CD’s te beluisteren. Remko componeert alle yogamuziek die via deze site is te verkrijgen.

CD

over ons